FORA Proje Geliştirme Atölyesi Başvuruları Başladı!
​​​​​​​İstanbul Experimental, FORA (Filmmakers Open Research Area-Film Üreticileri Açık Araştırma Alanı) proje geliştirme atölyesini gururla sunar. 
FORA Filmmakers Open Research Area
Atölye deneysel bir proje fikri olan herkesin katılımına açık. Program, 12 görsel işitsel proje sahibi için sektör profesyonelleri tarafından yürütülen 2 günlük bir atölye programı sunuyor. Katılımcılar, içerik oluşturmadan, hikayeleştirme, görselleştirme, üretim aşamaları ve sergileme-dağıtım gibi çok çeşitli konularda uzman mentörlerle bir araya gelerek projelerini geliştirecekler.

Atölye Başvuru Tarihleri: 11 Mart - 3 Nisan 2025
Etkinlik Tarihleri: 3-4 Mayıs 2025, İMÇ, İstanbul. 
Etkinlik Katılımı: Yüz yüze, Türkçe ve ücretsiz.

FORA hakkında

FORA, İstanbul Experimental tarafından yürütülen bir açık üretim alanı ve inkübasyon merkezidir. 
Istanbul Experimental FORA (Film Yapımcılarının Açık Araştırma Alanı), film yapımcılarını, sanatçıları ve yaratıcı düşünürleri bir araya getirerek yeni fikirlerin, tekniklerin ve sanatsal vizyonların ortaya çıktığı ve geliştiği bir alan oluşturan bir kuluçka laboratuvarı ve yaratıcı forumdur. Keşif ve disiplinler arası diyaloğa kendini adamış olan bu alan, bilgi alışverişi, yaratıcı risk alma ve sinematik biçimlerin yeniden tanımlanması için bir merkez görevi görmektedir.
FORA, ortaya çıkan teknolojilerin ve yenilikçi tekniklerin potansiyelini araştırarak deneysel sinemanın olanaklarını genişletmekte, yeni sesleri yükseltmekte, alışılmadık hikayeler anlatmakta ve çeşitli izleyicilerle etkileşim kurmaktadır. Atölyeler, mentorluk programları ve disiplinler arası değişimler aracılığıyla FORA, Türkiye'de deneysel film ve video yapımlarını kolaylaştırmaya ve desteklemeye odaklanarak, deneysel film yapımcılığının geleceği için bir katalizör, partner ve ilham kaynağı olarak hareket etmektedir.

​​​​​​
Programda sizi neler bekliyor?
Etkinlik, ilk günü  Hikayeleştirme, ikinci günü Görselleştirme odaklı, haftasonuna yayılan yoğunlaştırılmış bir proje geliştirme atölyesi olarak kurgulanmıştır. 
İlk gün anlatılacak fikir ve kavramlar etrafında ilerlerken, ikinci gün projenin mecrası ve nasıl görsel işitsel şekilde uygulanacağına odaklanır. Seçilen katılımcılara ve geliştirmeyi bekledikleri projelerin ihtiyaçlarına, dinamiklerine ve disiplinlerine en uygun olacak şekilde ek program mentorları seçilerek sürece davet edilecektir. Oturumlar gün boyunca grup etkinlikleri, kısa sunumlar, gösterimler ve bire bir görüşmelerle ilerleyecektir. 
Katılımcılar ayrıca 7-11 Mayıs tarihleri arasında 6.sı gerçekleştirilecek İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali kapsamında düzenlenen etkinlik ve özel oturumlara da davet edilecektir.  


Kimler başvurabilir?

Deneysel bir yaklaşımla tasarlanan yaratıcı birer görsel işitsel çalışması, filmi veya video projesi ile yapım öncesi, yapım süreci veya yapım sonrası aşamalarında olan, farklı türlere ve deneyselliğe ilgisi olan film üreticileri, sanatçılar, araştırmacılar. 
Atölye dili Türkçe’dir, her yaştan bireysel katılımlara açıktır, başvuru ve seçilen projeler için katılım ücretsizdir. 

Katılmak isteyen kişilerin, istanbulexperimental.com  web sitesinde yer alan ve proje hakkında kısa sorular bulunan başvuru formunu 3 Nisan saat 23:59’a kadar kadar doldurması gerekmektedir. 
Etkinlikler yüz yüzedir ve 3-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul İMÇ’de gerçekleştirilecektir. 
Seçilen katılımcıların tüm etkinlikleri takip etmesi beklenmektedir. 
Nasıl başvurulur? 

Başvurunuzu tamamlamak için; aşağıdaki bilgileri içeren başvuru formu doldurulmalıdır:

 -Yaratıcı deneyimlerinizi, film yapımı uygulamalarınızı, filmografinizi ve bu programın kapsamı ve beklentileriyle ilgili her türlü ek bilgiyi kapsayan kısa bir biyografi.
-Üzerinde çalıştığınız ve geliştirmek istediğiniz projenin taslak başlığı ve kısa açıklaması. (min. 200 kelime)
Yönetmen görüşü - motivasyon.
-Görsel-işitsel materyallere bağlantı - çalıştığınız projeye veya önceki çalışmalara ait referanslar, kaba taslaklar, teaser vb görsel işitsel referanslar. 
-Projenin hangi aşamada olduğu bilgisi.
-Projenizi de öngörerek atölyeden beklentinize dair kısa bir yazı

Katılmak isteyen kişilerin, aşağıda yer alan başvuru formunu 3 Nisan saat 23:59’a kadar kadar doldurması gerekmektedir. 

You may also like

Back to Top